dijous, 11 de març del 2010

Que avui toquen els Covers!

- ¡Oye, que hoy tocan los Covers!
- ¡Qué dices! ¿Los Covers? ¡Eso ya es otro nivel!

Aquest diàleg pertany a una conya que apareix regularment i que va encetar el Paco (tècnic de so). Si algú que no sap de què va ens sent parlar, es pensa que aquesta nit s'organitza un nou Woodstock...

Covers és una denominació alternativa de l'orquestra que el Toni va idear per provar d'entrar en un circuit més jove de festes majors i atraure aquells representants més reticents a l'hora de contractar una formació que conté la paraula "orquestra". Així que si l'orquestra està contractada com a Covers, segur que serà una nit força moguda.

Quan som els Covers, el Toni m'ho fa notar (perquè no faci la presentació que no toca) i pengen de l'altra cara les banderoles amb el nom del grup.

Aquest desdoblament de personalitat va crear la conya amb la qual he començat. Parlem dels Covers com d'una banda de versions legendària ("si los Covers tocaran aquí ya verías cómo se pondría esto"), amb uns mitjans tècnics i escènics impressionants (milers de vats de so, tràilers, jet privat) i uns músics de primer nivell ("¿pero tú quién te has creído que eres, el batería de los Covers?") i groupies, muntanyes de drogues... A mi aquesta conya encara em fa riure amb ganes.

Tot i això, algun cop s'ha fet servir aquest nom alternatiu amb altres motius. Pel que es veu, en un concert per la festa major d'una ciutat ens van contractar com a Covers perquè a la ciutat del costat, amb la qual mantenen una forta rivalitat, també estàvem contractats per la seva festa major, però sota el nom de l'orquestra. Tots contents: l'orquestra aquí, els Covers allà, i el representant, lliure d'acusacions d'alta traïció...

- ¿Te has enterado de que los Covers tocan la semana que viene aquí al lado?
- ¿Ah, sí? Es que la fiesta mayor de allí tiene un nivelazo, se gastan la pasta, no como aquí...



http://escenari.blogspot.com