diumenge, 21 de setembre del 2008

Bona nit, senyores i senyors, i benvinguts...


"Bona nit, senyores i senyors, i benvinguts...!" Així acostumo a fer la presentació al principi de les actuacions. Sóc cantant i toco en una orquestra. I després de dir "orquestra", acostumo a puntualitzar: "de festa major", no sigui que es pensin que sóc primer violí de la Filharmònica, o que toco la trompa, el fagot o l'oboe.

Quan puntualitzes aquest fet, l'expressió de la persona a qui l'hi expliques pren un aire divertit o encuriosit, i aleshores et pregunten: "I feu el Paquito el Chocolatero i cançons així?". I els vénen tot de preguntes, que si és divertit, que si cobrem molt, que si viatgem molt, que quines cançons toquem, que si tenim fans, i coses així.

L'orquestra en què toco és una formació tot terreny, que té un repertori preparat per a tota mena de públic i capaç de passar dels pasodobles al rock dur. Toquem en festes majors i celebracions populars, i de tant en tant convencions o festes d'empresa. Normalment toquem al carrer, i ja us podeu imaginar la quantitat d'imponderables que això implica. La banda està formada per set músics: bateria, teclat, baix i cantant guitarra, saxo tenor, saxo i cantant, i jo, cantant. A més a més, tenim un tècnic de so i dos muntadors, que s'ocupen de muntar l'escenari i controlar la il·luminació de l'escenari. L'entorn s'eixampla amb les famílies dels músics, les nòvies i els amics que ens vénen a veure, i en una òrbita més difusa gira altra gent, com la gent de la barra, els representants, el personal de la comissió de festes, gent que ens vé a veure de forma repetida, individus inquietats o tocats del bolet i gent que anem coneixent concert rere concert.

Aquest cap de setmana he acabat la segona temporada d'estiu que faig amb l'orquestra. Tal com m'he mogut en el món de la música, mai no m'hauria imaginat que entraria a tocar en una orquestra (de festa major), i en aquests dos anys he viscut tot un seguit d'experiències, he conegut gent i he sentit anècdotes molt interessants i que em sabria greu no compartir. Per això enceto aquest blog. Espero que si el llegiu us resulti divertit.

Gràcies! El tema que tocarem tot seguit...