dimarts, 14 de setembre del 2010

Ball de vetlla a Prats de Rei

Sigarra és el nom d'un poble romà que s'equipara amb la ubicació actual de la vila de Prats de Rei (Anoia) i que sembla que dóna nom a la comarca de la Segarra. Conegut de temps immemorials pels conreus de cereals, llar d'íbers i romans, escenari d'una famosa batalla entre tropes austriacistes i borbòniques, aquest poble de poc més de mil habitants acumula en innombrables capes el pas de la història, i potser per això compta amb un petit museu arqueològic.

La carretera que duu a Prats de Rei passa per valls minsament habitades, camps de cereals i pinedes poc denses, i alguna collada amb l'inevitable parc eòlic. De vegades, en una típica fantasia urbanita, m'agrada imaginar-me que potser algun dia acabo en indret com aquest.

El 15 d'agost vam anar a tocar al ball de vetlla (suposo que el ball que se celebra el mateix dia de la festivitat, a diferència del ball de revetlla) de Prats de Rei. Era un ball de tarda, on vam esgotar gairebé tot el repertori clàssic disponible, amb una pista de ball ben nodrida de parelles a la primera part i amb molt poca gent a les acaballes de la segona part, amb la nota peculiar de dues noies espontànies que van pujar a fer unes coreografies a ritme de I Will Survive. A mitjanit ja tornàvem cap a casa. Llàstima que de nit no es puguin veure els camps.

1 comentari:

agarsan69 ha dit...

Ep, mira què diu el Diccionari de la GEC sobre "vetlla":

http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0141900

I sobre "revetlla":

http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0118938

Curiós... Jo diria que, com bé dius, la segona paraula ha de tenir alguna relació més íntima amb la primera que no pas la que dóna el DGEC...

Salut!