dimarts, 21 de setembre del 2010

Poble Nou

Quan parlava en una altra entrada dels concerts amb més marxa de l'estiu, m'oblidava del Poble Nou. Encara que la seva festa major caigui en setembre, no per això és menys lluïda. Són actuacions agraïdes, principalment perquè els muntadors no han de fer mans i mànigues a l'hora de descarregar el camió, com passa a Gràcia o Sants; aquí tot és més ample i distès, tot i que la quantitat de públic que s'hi aplega és força gran i pot enganyar per les dimensions del carrer. El repertori va adreçat a la gent jove i el públic, majoritàriament (post) adolescent, respon força bé.

L'orquestra toca any rere any a la confluència dels carrers de Pallars i Espronceda (a la foto) i de Pallars i Bilbao, a més a més de la Rambla Jove, la part nova de la Rambla del Poble Nou. Aquest any no teníem data programada per Pallars amb Bilbao, i l'actuació de la Rambla Jove es va suspendre per l'aiguat que va caure (de moment, l'únic concert suspès per pluja de tota la temporada). A Pallars amb Espronceda, en canvi, sí que vam tocar, i tots dos dissabtes de festa major.

Cada barri de Barcelona té una personalitat pròpia, i al Poble Nou es nota. A Pallars amb Espronceda, la gent de l'associació de veïns és molt amable, et tracten amb familiaritat i et recorden anècdotes d'anys anteriors. Aquí, l'any passat, va acabar de morir el camió de l'orquestra, que va quedar aparcat dissimuladament mentre en llogaven un altre a corre-cuita.

Quan la festa s'acaba, la gent de l'associació de veïns tanca els llums de la barra, ho recull tot i, mentre els escombriaires s'enduen a cops d'escombra i de mànega una marea de gots de plàstic del carrer, seuen i peten la xerrada discretament darrere la barra. Encara serveixen beguda als músics, alguns dels quals seran inevitablement els últims a marxar.


http://escenari.blogspot.com/